Odată cu dezvoltarea tehnologiei, personalizarea articolelor promoționale a cunoscut și ea de-a lungul timpului o evoluție firească, producând treptat efecte din ce în ce mai spectaculoase și cu aplicabilitate sporită.
Printre metodele de personalizare cele mai recente și mai moderne sunt tehnicile digitale de imprimare, mai exact
– Transferul termic
– Imprimare digitală direct pe material (DTG).
Ambele tehnici revoluționare prezintă avantajul vitezei de lucru, spectaculozitatea efectelor realizate prin finețea detaliilor și varietatea culorilor.

Imprimarea prin termotransfer

Termotransferul este un procedeu de personalizare realizat prin aplicarea la cald unei folii speciale de termotransfer cu ajutorul presei de căldură. Folia specială de termotransfer este decupată în prelabil pe contur la un cutter plotter .

Acesta se poate realiza pe orice produs din material textil de bumbac, sinteteica…

Utilizăm folie de cea mai bună calitate de marca”Poli-Flex”. Aceasta având o gamă largă de culori , aproximativ 30 la număr + auriu, argintiu, auriu metalic, argintiu metalic, culori neon (4),  precum și folii speciale cum ar fi glitterul.

Cum functioneaza?

Autocolantul este taiat dupa forma logo-ului, graficii, desenului cu un cutter plotter și este aplicat pe materialul suport printr-un transfer termic, cu ajutorul unei prese la temperaturi foarte mari. Decuparea imaginilor se face dupa un contur prestabilit.
Datorita existentei pe piață de profil a unei game variate de astfel de folii și culori, metoda transferului termic permite realizarea unor efecte și combinații de imprimări foarte variate.

Imprimare DTG (Direct To Garment)
( Imprimare digitală )

Printul DTG este una dintre metodele cele mai rapide si moderne de personalizare a textilelor, fiind cunoscut și sub numele de imprimare digitală sau imprimare direct pe material.
Printul digital este o opțiune excelentă pentru personalizarea textilelor promoționale, neexistând o comandă minimă necesara procesării. Așadar, prin imprimarea DTG se poate realiza chiar și un singur produs, de la fotografii simple până la design-uri extrem de complexe.Imprimarea digitală seamană ca proces de execuție cu cel al imprimantei normale cu inkjet, cu diferența că dispersia jetului de cerneală se realizează cu ajutorul unei imprimante specializate pe material textil și articole de îmbrăcăminte, și nu pe hârtie ca în cazul tiparului.

 

Cum funcționeaza?

Această metodă de printare folosește cerneluri pe bază de apă, ecologice, elastice si rezistente la uzură și spălare. Acestea acționează ca un lichid pe orice material textil, prin procedeul “umed pe umed”.
Cele mai bune rezultate se obțin pe materialele din bumbac 100% sau pe cele care prezintă în compoziție bumbac, spre exemplu 50% bumbac si 50% poliester. Se pot folosi si alte materiale precum licra, vascoza, microfibra, lana, matase pentru a obține rezultate uimitoare folosind acest procedeu, dar ele trebuie testate înprealabil.
Odată ales substratul, putem incepe sa fim creativi. Indiferent de logo, desen, text, culoare, imprimantele DTG pot printa practic orice, de la modele complicate, imagini fotografice si până la degradeuri. Imprimeurile rezultate sunt calitative, de lungă durata și impresionante ca design și detalii.

Imprimare DTG pe articole negre sau colorate:

Pentru tricourile negre sau imbrăcămintea de culoare neagra sau orice altă culoare decât cea albă, procesul DTG este diferit față de printarea pe îmbrăcăminte albă. În acest caz, se folosește o bază albă care trebuie aplicată înainte de printarea designului sau graficii pe tricou și este nevoie de un tratament al suprafeței cu lichid pentru pretatare material care va ajuta la aderarea culorii de bază (albă) la suprafața textilă.
Imprimare tricouri prin imprimare direct pe material (DTG)
In concluzie, imprimarea direct pe material (DTG) permite personalizarea textilelor la un raport calitate-preț eficient pentru evenimentele care apar inopinat sau pentru cantitățile mari de produse personalizate.

Avantaje:

• Printuri detaliate cu milioane de culori ce pot fi aplicate pe materiale;
• Termen de livrare scurt datorită faptului că procedeul de imprimare este rapid;
• Pentru că cerneala intră direct în țesătura tricoului, imprimeul este fin la atingere;
• Posibilitate de printare a design-urilor complexe cum ar fi poze, imagini complexe, texte etc;
• Nu există costuri de set-up ca la metodele de printare tradiționale;

Datorită numeroaselor avantaje pe care le prezintă, printre ele numărandu-se complexitatea designurilor imprimate, productivitatea crescută și calitatea rezultatelor obținute, metodele digitale de personalizare sunt din ce în ce mai apreciate și solicitate pentru imprimarea articolelor textile promoționale.

0
Back to Top
Produsul a fost adăugat în coșul dumneavoastră